Danes je bil v Pineti sončen in nekoliko vetroven dan. Otroci so cel dal lahko uživali v vodi in se igrali na plaži. Med počitkom sta dve skupini obiskali likovne delavnice, kjer so izdelovali razne živali iz kartona in barvastega papirja.

Popoldne smo na plaži iskali najmanjšo školjko. Vse skupine so vneto iskale in zagotovo smo pobrali vse najmanjše školjke, kar se jih je dalo najti v Pineti. Najbolj uspešne so bile, zanimivo, najmlajše skupine.

Zvečer pa se je celotno letovišče obarvalo v rdečo barvo. Prireditveni prostor je bil okrašen s srčki, vsi otroci in vzgojitelji pa so se napravili v rdeče majice.  Na sporedu je bil Srčkov ples.

Prijavljeni pari so izžrebali srčke in poiskali svoje pare – princ je poiskal princesko, Kekec je poiskal Mojco, Bedanec Pehto, čevelj vezalko in tako naprej. Nato so zaplesali v ritmih polke, valčka in rock’n’rolla. Stroga komisija je izbrala nekaj finalistov, ki so pokazali svoje znanje še v nekaterih latinsko ameriških plesih, v finalu pa smo videli še tango.

Zmagovalca so skupaj odločili gledalci z bučnim aplavzom in žirija. Ob koncu smo zaplesali še na nekaj klasičnih plesov Pinete, nato pa smo se odpravili spat. Jutri nas čaka nov dan, poln zanimivih dogodkov. Popoldne se bodo vzgojitelji pomerili s starejšimi fanti v nogometu, zvečer pa še z vzgojiteljicami v igri Med dvema ognjema. O rezultatih pa seveda več jutri.