Kolonija je super, samo jutra so vse bolj nemogoča. Prve dni smo se otroci zbujali še sami in to pred dogovorjeno uro (na veliko žalost vzgojiteljev). Sedaj se situacija počasi obrača in jutranje vstajanje postaja za nas prava umetnost. Danes so vzgojitelji na testni skupini otrok preizkusili Smolarjevo budnico Je treba delat – rezultati so bili izredno slabi. Glede na to, kako zelo delamo ves dan, kaj drugega sploh ni bilo pričakovati …
Vroča novica tega dneva je povratna nogometna tekma med reprezentanco vzgojiteljev in reprezentanco starejših fantov. Rezultat 4:1 za starejše fante 🙂 vzgojitelji opravičujejo z neznosno vročino, fizično izčrpanostjo zaradi dežuranja in s prevlado navijačev nasprotne reprezentance.
Po večerji so prireditveni prostor preplavili otroci v rdečih, modrih, belih in zelenih majicah. Že pred uradnim začetkom pineških Iger brez meja je vse valovalo od bučnega navijanja, v zraku so plapolali številni transparenti, tekmovalci pa so mrzlično kovali bojno strategijo. Uradni začetek iger je napovedala olimpijska himna. V slabih dveh urah so se tekmovalci pomerili v 5 igrah (podaja žoge v koloni, tek s storžem na žlici, iskanje plastenke z zaprtimi očmi, met storžev v različno oddaljene koše in podaja vodnih balončkov). In kakšen je bil izkupiček teh iger? Tekmovalci so pokazali izredno dobro fizično pirpravljenost, občinstvo je dokazalo, da ima zdrava in močna pljuča, sodiniki pa so se izkazali v fair playu.

Skratka čista desetka za vse.

Nočko. Pa – pa.