Danes zjutraj smo se zbudili v oblačno jutro. Do jutranje telovadbe je celo padlo nekaj dežja, zato so nekatere skupine dopoldne preživele kar ob stavbah z risanjem in različnimi igrami. Popoldne pa nas je zopet grelo toplo sonce in precej skupin se je odpravilo na izlet v Novigrad.

Večerna prireditev se je začela s tradicionalnim dvobojem med vzgojiteljicami in vzgojitelji v igri med dvema ognjema. Po uri neusmiljenega boja in ko sta v polju pri obeh ekipah ostala samo še dva igralca smo tekmo prekinili in razglasili neodločen rezultat.

Nato je na sceno stopil Denis Porčič – Chorchip, ki je s skupino večjih fantov in deklet prikazal trening borilnih veščin in za konec tudi zapel dve pesmi.

Nadaljevali smo z gledališko pustolovščino Pika Nogavička v Pineti. Odlično izpeljana igra je navdušila sicer zelo zahtevno pineško publiko. Vse igralke in igralci so pokazali vrhunsko razumevanje dramskega besedila in ga v popolnosti udejanili po zamisli režiserja Domija Vrezca. Domi je v le nekaj dneh iz mladih nadebudnežev razvil prave gledališke akterje in po premieri izjavil, da je igra odlično uspela in da je zelo vesel, da so mladi izvajalci svojo najboljšo igro prikazali prav na najpomembnejšem nastopu – na premieri.

Večer smo zaključili s pevsko točko najmlajšega udeleženca kolonije in brek-danceom Mateja iz skupne Kapitani.

IMG_4307 IMG_4309 IMG_4318 IMG_4327 IMG_4329