Tako….pravkar se zbujamo v lepo sončno jutro. Spet se nam obeta en lep krasen s soncem obsijan dan. Čeprav je vroče, mi tukaj najdemo tudi predele, kjer te lahko prav z lahkoto zazebe. Borov gozdiček ob obali nam nudi zavetje pred soncem in kotiček, kjer lahko posedamo na klopicah in se igramo.

Minila je tudi nedelja. V pravem pomenu ne-dela. Kopali smo se v morju, poležavali na plaži in počivali. Seveda se je tudi dogajalo. Tako si se lahko priključil interesnim dejavnostim (ki seveda potekajo vsakodnevno in si vsak lahko izbere nekaj zase), na plaži smo v vodi skakali po ritmih glasbe na vodni aerobiki, odigrali smo nekaj iger Zadeni v prazen prostor, nakupili izdelke na Ekološki tržnici. Aha…dolžni smo vam še pojasnilo za nadaljevanje Pineških iger. Tako. Skupine so zbrale določeno število točk, glede na uvrščeno mesto v športnih igrah. Te točke so se spremenile v pineške kune s katerimi so udeleženci posemeznih barvnih skupin lahko kupili stvari na eko bazarju. Iz teh različnih sestavnih delov (plastenke, sladolednih palčk, kartonov, zamaškov, vrvic in vsega materiala, ki je ležal okrog stavbe, gozdička in po obali), bodo danes otroci sestavili splav oz. plovilo v barvah svoje skupine.

Tisto plovilo, ki bo najlepše in se bo vsaj eno minuto obdržalo nad vodo, tista skupina bo končna zmagovalka. Zanimivo, kajne? Predvsem pa je v teh igrah čisto vsak lahko našel svoje mesto, pospravili smo okolico in plažo (čeprav je vedno izredno čista) in še uživali.

Zvečer smo imeli kino pod zvezdami.

Nekaj fotografij si lahko ogledate tukaj. Sicer pa nam še vedno lahko pišete na e-mail, saj se ni lepšega kot prebuditi z vašimi pozdravi v roki.