Včeraj smo na otoku Pineta izvedeli izredno zanimivo stvar, namreč da so bližnji pirati tu skrili zelo vreden zaklad, a so v vsej svoji navdušenosti pozabili pot do njega. Ker smo jih želeli premagati, smo jim s skupnimi močnimi izmaknili nedokončan zemljevid, in ga poskušali pravilno razbrati.
Ker pirati zelo cenijo svoje zaklade, jih tudi dobro varujejo. In tudi pri nas ni bilo nič drugače. Svojo prečudovito skrinjo z zakladom so skrili za 10 točk, ki so jih varovali pretekli piratski duhovi. Na vsaki točki so morali pogumni iskalci uspešno opraviti eno nalogo, da so dobili del gesla, ki jim je na koncu odprl pot do iskane skrinje.
Vendar pa se tudi duhovi niso dali kar tako pretentati in so vse iskalce ocenjevali na podlagi njihove uspešnosti in pridnosti. Da bi jim omogočili čim bolj uspešno delo, smo na pot poslali dve skupini skupaj. Tako so se mlajše skupine združile s starejšimi skupinami in skupaj sestavile kar 10 iskalnih ekip. Ko so se po večerji odpravili na pot, se je iskanje šele zares pričelo.
Gusarski duhovi, ki so varovali različne točke, so vsem iskalcem postavili izzive. Nekje so naši iskalci peli gusarske pesmi, drugje reševali gusarske uganke, dokazati so morali svojo pogumnost in premagati nasprotnika v igri s storži, uspešno so morali metati žabice v vodo, da so pokazali, da znajo vplivati tudi na morje. Najbolj jih je navdušila točka tihe maše, kjer so jih piratski duhci uspešno zavajali in na ta način zelo nasmejali iskalce.
Ko so na koncu naši pogumni iskalci, oboroženi z meči in napravljeni v gusarske oprave, končno zbrali vse črke, so le lahko razbrali geslo, ki jim je odprlo pot do zaklada – “Pineta je zakon”. Tega so nato predali pogumnemu pineškem piratu Dariu, ki je na koncu uspešno premagal kar 7 nasprotnikov, da se je prebil do zaklada.
Ker pa smo pineški pirati veliko bolj radodarni kot čisto pravi pirati, smo zaklad delili z vsemi iskalci, čeprav se je na koncu pokazalo, da so najboljši bili člani ekipe 10, ki so jo sestavljale Palme in Mačke. Ob uspešni najdbi smo se vsi zelo veselili, svojo navdušenost pa smo pokazali ob piratskih pesmih, s katerimi smo zaključili naš večer.

IMG_3129 IMG_3130 IMG_3096