Letovišče Pinesta vsako leto v prvih tednih meseca julija obišče ogromno število otrok iz celotne gorenjske regije. Letos v prvi izmeni zdravstvene kolonije počitnikuje skoraj 180 otrok v starosti med 6. in 15. letom. Ker želimo, da preživijo čim bolj aktivne in zaposlene počitnice, se poleg kopanja ukvarjajo tudi z najrazličnejšimi igrami. Tako na primer tekmujejo v ekipnih športih, kot so košarka, nogomet in odbojka, mlajše skupine pa se pomerijo v igri med dvema ognjema. Čeprav je celotna voditeljska ekipa mnenja, da je že samo sodelovanje dovolj, se zavedamo, da lahko obljubljene nagrade pripomorejo k boljši motiviranosti in večjemu zadovoljstvu na koncu ob dobro opravljenem delu. Zavedamo se, da jim nagrade, ki si jih prislužijo v teh dveh tednih, veliko pomenijo, zato se vsako leto trudimo da jih je čim več. To pa ne bi bilo mogoče brez večjega števila sponzorjev, ki nam v tej nalogi pomagajo. Letos smo jih k sodelovanju pridobili kar 40, vsem pa se želimo tako v imenu otrok kot tudi imenu voditeljske ekipe najlepše zahvaliti.
Na žalost ne moremo izpostaviti prav vseh, vendar bi omenili tiste, ki so najbolj izstopali. Med njimi je tako podjetje Thomy F.E., ki je opremilo našo likovno delavnico s potrebnim materialom in tako med drugim omogočilo nastanek prelepih ščitov in oklepov, ki smo jih izdelovali za viteške igre. Atlantic Grupa – Droga Kolinska nas je opremila z zadostno količino gazirane pijače, Špar Slovenija pa s prigrizki, ki so jih otroci iskali v lovu za izgubljenim zakladom. Poudarili bi tudi nagrade podjetja Beiersdorf, ker so omogočile pravo zabavo v vodi s podarjenimi napihljivimi žogami in otočki.
Nazadnje pa bi se zahvalili tudi vsem posameznikom, ki so po svojih močeh prinesli kar nekaj nagrad. Med njimi je tudi gospod, ki je na avtobus ob našem odhodu prinesel dva zaboja jabolk. Lahko povemo, da so bila res dobra in da smo vse pojedli že dolgo nazaj
Še enkrat hvala našim sponzorjem in vsem ostalim, ki so pomagali na različne načine, da bi te počitnice naredili zares nepozabne vsem otrokom v Pinesti. Upamo, da bomo naše sodelovanje nadaljevali tudi v prihodnjih letih.
Že zdaj pa k sodelovanju vabimo tudi vse druge, ki bi želeli biti del te pineške zgodbe, da se spomnite na nas čez eno leto.
.
Spisek sponzorjev:
Abanka
Adriatic Slovenica
Asingtrade
Atlantic Grupa – Droga Kolinska
Alter V&K
Banka Volksbank
Bayer
Beiersdorf NIVEA
Čevljarstvo Jazbec Pavel
Direndaj
DSV
e-Študentski servis
Eurocom Kranj
Fidimed
Generali Zavarovalnica
Goodyear
Gorenjske lekarne
Hranilnica Lon
Klub študentov Kranj
Lekarna Supernova
MaxxFIT
Medis
Mercator
M servis
NLB
Octal Pharma
Odeja
Osnovna šola Cvetka Golarja
Pizzerija Pod gradom
Prva Liga
Simptom – servis in prodaja koles
Šola za ravnatelje
Špar Slovenija
Telekom
Thomy F.E.
Trgovina Pikapolonica Škofja Loka
Založba Rokus Klett
Zavarovalnica Triglav
Zavod za šport Škofja Loka
različne otroške revije (Zmajček, Ciciban, Pil, Pikapolonica