V zadnjih dneh so bile pineške večerne prireditve gledališko obarvane.  Najprej so se nam predstavili naši otroci, ki so pod mentorstvom gosta Domija v parih dneh pripravili igro z naslovom »Babica, zakaj imaš tako velika usta?«. Da bi igra kar najbolj uspela, so žrtvovali poleg ure interesnih dejavnosti, tudi kakšno uro popoldanskega počitka, so pa zato bili izjemni.
Gledalci so jih toplo sprejeli, in navdušeno spremljali pravljični triler, ki je na glavo postavil znano pravljico Rdeča kapica. V naši zgodbi sta v glavni vlogi nastopili Rdeča kapica in babica, vendar z manjšo spremembo, v tem primeru sta bili namreč zlobni. Kot pa se spodobi, mora vsaka pravljica imeti tudi svojega junaka, ki ga je tokrat igral volk.
Ko sta se Janko in Metka izgubila v gozdu, ju je našla Rdeča kapica in jima obljubila pomoč. Vendar namesto da bi ju rešila, ju je odpeljala k svoji babici, ki je najraje za večerjo pripravljala juho iz otrok. Ko se najprej srečamo z babico na odru, ta res pripravlja juho s svojo prejšnjo žrtvijo, ki jo je na prav zanimivo smešen način odigral mali fantič iz skupine Gusarjev. Kot vsaka pravljica, si tudi naša zasluži srečen konec, vendar pa vam ga ne bomo izdali. Naj zadostuje  to, da so po zaslugi supermana volka preživeli vsi. Z lahkoto pa lahko potrdimo, da smo prepričani, da naše nadobudne igralce čaka izjemna kariera na odrskih deskah.

IMG_3190 IMG_3153 IMG_3165 IMG_3149

Večer smo nadaljevali z nastopom gledališke skupine Toj to!, kjer nastopa tudi vzgojitelj David. Predstavili so se nam z igro »Dinozaver!«, kjer smo lahko opazovali zanimive maske in kostume, in uživali v zanimivi zgodbi o tem, kaj lahko izvemo, če se dovolj poglobimo vase.

Naslednji večer pa so nas nato obiskali improligaši, ki so  dobro uro z različnimi igrami zabavali naše starejše skupine, medtem ko so se najmlajši pomerili v olimpijskih igrah. Člani amaterske gledališke improlige so nas najprej zabavali z igro vprašanj, kjer so lahko govorili samo z vprašanji. Zatem je sledila še zanimivejša igra pantomime, v kateri so sodelovali štirje nastopajoči. Drug drugemu so morali pokazati en prostor, poklic in morilsko orožje, ki je bila v našem primeru banana, in na koncu ugotoviti zakaj gre. Največ preglavic jim je delal poklic voznik tovornjakarja, ker smo na koncu dobili voznika formule ena. Kar blizu, ne?