Nov dan in pričakale so nas nove dogodivščine. Prve skupine so se podale na sprehod v Novigrad – ostale bodo šle danes. Vreme je lepo, sončno, toplo, prav tako morje zato uživamo v plavanju in iskanju školjk in rakov.

Popoldan smo na plaži izvedli tekmovanje. Na tleh smo narisali tarčo in vsak otrok je poskusil s tremi kamenčki doseči čim več točk. Zmagala je deklica iz skupine Metuljčic, ki je dosegla kar 40 točk od 45 možnih. Čestitamo.

Zvečer pa je bilo pestro po celem letovišču. Otroci so se v skupinah podali na Lov za skritim zakladom. Dobili so zemljevid, na katerem so imeli potrebne napotke, med potjo pa so morali premagovati različne naloge in za vsako tako nalogo so dobili po eno črko. Posamezne točke so bile na prvem in drugem pomolu, pred ambulanto, na igrišču za odbojko na mivki, na košarkarskem igrišču, na “krogu”, pri kozolčku in na nogometnem igrišču.

Na koncu poti so vse črke premetali in dobili geslo, s katerim so odprli skrinjo z zakladom. Geslo se je glasilo “Dežela Smrkcev“.


Otroci so zelo veseli vaše pošte, ki jo pošiljate preko emaila. Žal je nemogoče, da bim vam vsem odpisali, zato pa z velikim veseljem prebirajo vaše pozdrave, ki jih dobivajo preko celega dneva. Poleg imena otroka ne pozabite napisati tudi ime skupine. Email: novigrad@pinesta.com