Tudi danes smo dan začeli športno. Takoj po koncu interesnih dejavnosti se je odvila tekma med vzgojitelji in starejšimi fanti v odbojki na mivki. Po hudem in dolgotrajnem boju, po velikih količinah prelitega znoja in pojedene mivke so popolnoma zasluženo zmagali fantje s kar 3:1.

Popoldne je šlo nekaj skupin v Novigrad, ostali pa so ob zvokih glasbe in plesu uživali na plaži.

Zvečer nas je na prireditvenem prostoru pričakal pravi oder in vsi so se hitro posedlji po pripravljenih stolih, klopeh, nekteri pa tudi kar na tla.

Prva predstava je bila otroški pravljični triller z naslovom “Babica, zakaj imaš tako velika usta” v kateri so nastopali otroci iz kolonije, ki so v le nekaj dneh postavili scenarij in se pripravili za nastop. Vas zanima vsebina? Vam jo bodo že povedali otroci, ko se vrnejo.  Morda samo na kratko – v gozdu tavata izgubljena Janko in Metka. Sreča ju Rdeča kapica in ju odpelje k svoji babici, ki je želela iz njiju skuhati juho. K sreči ju še pravi čas reši volk.

Drugo predstavo, z naslovom “Dinozaver”, pa je odigrala amaterska gledališka skupina Tojto! v kateri nastopa tudi naš vzgojitelj David. Zgodba je bila nekoliko težja, vendar je bila vseeno zanimiva za mlajše zaradi lepih kostumov in maske, za starejše pa zato, ker so lahko začutili, da gledališče ni samo igra, ampak lahko v človeku tudi sproži različna vprašanja. Zakaj sem tu? Kdo sem? Kam grem?

Da pa večer ne bi bil preveč “zatežen”, smo se na koncu sprostili z nekaj krogi Rin-čin-čina in kratkim disco partyem. Pa lahko noč.

IMG_3157 IMG_3161 IMG_3164 IMG_3165 IMG_3172 IMG_3143 IMG_3146 IMG_3149 IMG_3151 IMG_3153