Ponedeljek je pa bil pa prav zares poseben dan. Začel se je z izdelavo mozaikov na plaži, kar je že samo po sebi eden od vrhuncev kolonije. Vsaka skupine je iz naravnih materialov pripravila izdelek in letos so prav vsi navdušili. Tako smo videli surferja, ki ga je naplavilo na obalo, morskega psa, smrkca, gusarsko ladjo, raka, meduzo, račko, rožico in še mnoge druge. Vse izdelke si lahko ogledate na slikah in če verjamete ali ne, vse so izdelali vaši otroci.

Večerna prireditev pa je potekala nekoliko drugače. Za najmlajše smo na eni strani pripravili filmski večer. V kinu Pineta so si ogledali sinhronizirano risanko, vmes  pa grickali kokice.

Na drugi strani pa je starejša polovica otrok uživala v nastopu posebnih gostov: 5 fantov in deklet v tako imenovanem Impro večeru. Če povemo na kratko: otroci in vzgojitelji so se več kot eno uro tako smejali, da so jim po licih tekle solze. Že v tem trenutku so vsi otroci ocenili večer s čisto desetko. Pa sploh še ni bilo konec.

Pet najstarejših skupin smo pospremili na plažo, kjer smo jim pripravili novo presenečenje. Pol ure plesa s prigrizkom in napitki. Na nebu je že sijala luna in se čudila dogodkom pod sabo, ko so otroci pol ure uživali v pravem Beach partyu.

To je bil večer, ki si ga bodo ti otroci zapomnili za celo življenje.