Prva noč v Pineti je minila mirno in zjutraj smo se zbudili v sončen in vroč dan. Po zajtrku in interesnih dejavnostih smo komaj čakali, da se vržemo v morje, ki je toplo in čisto.

Že med počitkom smo se začeli pripravljati na večerni program. Vsaka skupina je pripravila svojo točko, s katero so nastopili pred celo Pineto. Videli smo zanimive glasbene in plesne nastope med katerimi je prav gotovo izstopal nastop skupine Rožic s čisto pravo trebušno plesalko.

Med posameznimi nastopi smo lahko videli tudi posebne glasbene goste: skupino Midve, ki nam je zapela pesem Komar skupine Čuki, in Tajči, ki je posebej za nas prišla iz Zagreba in nam zapela Hajde da ludujemo. Za konec večera pa so nastopili še mladi umetnostni drsalci z nekaj baletno-plesnimi točkami in navdušili celotno prisotno občinstvo.

In kaj nas čaka jutri? Še en vroč, sončen dan, ki ga bomo kolikor se le da preživeli v vodi, zvečer pa … Še ne vemo. Na oglasni deski je nalepljen en velik vprašaj.

Pa še to: včeraj in danes smo že prejeli prva sporočila, ki so prišla po elektronski pošti. Otroci so vam hvaležni in jih z veseljem prebirajo. Zato jim le pišite na elektronski naslov: novigrad@pinesta.com in ne pozabite dopisati tudi ime skupine.