Danes je bil dan za olimpijske igre. Z dodatnimi aktivnostmi smo pričeli popoldne takoj po prihodu na plažo, saj smo organizirali tekmovanje v skokih v vodo. Nekateri so skočili na glavco, drugi na bombico, tretji spet po svoje, prav vsi pa smo bili mokri in se dobro zabavali.

Nadaljevali smo s tekmo v košarki med starejšimi otroci in vzgojitelji. Tudi v tej tekmi so vzgojitelji pokazali nekoliko boljšo igro in izkoristili svoje izkušnje. Zmagali so za nekaj točk, pri otrocih pa je največ košev dala Pia iz skupine Morskih mačk.

V glavnem delu večera smo najprej na veliki otvoritveni slovesnosti odprli zimsko-letne olimpijske igre. Najprej smo  nameravali tekmovati v sprintu na 100 m, pa v beach volleyu in nogometu, pa tudi v biatlonu in skokih na mali skakalnici. Toda sledilo je presenečenje in na koncu je ostala le ena disciplina: prosto plavanje. Da, res je – to pomeni, da smo si privoščili nočno kopanje.

IMG_3108 IMG_6493 IMG_6491 IMG_6488 IMG_6484 IMG_6470

Po kopanju smo zaplesali na nekaj že znanih plesov, nato pa je za starejše skupine sledilo še eno presenečenje. Odšli so na obalo, kjer so ob svetlobi svečk in igranju kitare peli in opazovali zvezde. Bilo je čarobno.

IMG_6493