Po včerajšnjem dežju je danes v Pineti spet lep in sončen dan. Otroci so celo dopoldne plavali in se zabavali v vodi, popoldne pa smo na plaži izvedli poroke. Uvod s poročno koračnico, pineški duhovnik z nuno in lepo okrašen portal so pripravili pravo poročno vzdušje. Po prebranem govoru v katerem so bile na kratko opisane ugodnosti in obveznosti mladih parov so se mladoporočenci sprehodili skozi portal in s tem je bila poročna zveza sklenjena. Preden se preveč prestrašite, pineška poroka velja le do konca prve izmene  🙂
Današnji večer je bil res poln presenečenj. Za začetek so nastopile plesalke Zumba, ki so pokazale, kaj so otroke naučile med popoldanskim počitkom, nato pa so sledili tekmovalni nastopi mladih plesalcev in plesalk.
Vmes je nastopil sam Aleksander Mežek. Najprej nam je zapel Jok na dežju, nato pa še vedno popularno Julijo. Sledilo je še nekaj nastopov plesalcev, nato pa spet Aleksander Mežek in njegovo Sivo pot je tokrat pela cela Pineta.
Po razglasitvi rezultatov pa smo lahko uživali v pravi operni predstavi. Nastopila je operna diva Tayda Jovanishina iz moskovskega Bolshoi theatra s svojimi spremljevalnimi plesalkami: Jeleno Kosmatovo, Olgo Nogozlomovo in Natalio Pinethenko.
Sledil je težko pričakovani Rin čin čin, nato pa še zasluženi podaljšek – pol ure čistega plesa za starejše otroke. Z mirno vestjo lahko rečemo, da je bil to še eden od najboljših večerov, ki so jih kdajkoli doživeli otroci v Pineti.