Te dni imamo v Pineti pravo poletje. Zelo je vroče, voda je topla in vse večkrat se gremo pred sončnimi žarki skrit v senco. Seveda pa nas to ne odvrne od novih dogodivščin. Tako smo včeraj popoldne na plaži poročili nekaj mladih parov. Gospod župnik – Dario Pineški je v kratki a lepi slovesnosti pozdravil vse navzoče in ženine in neveste opozoril na pomebnost in neresnost tega dogodka. Nato jim je prebral 55. člen Zakona o poročnih razmerjih, ki je izšel v Uradnem listu Pinete v mesecu juliju davnega leta 1994.

Zakonca sta v zakonu enakopravna,  s tem, da je eden enakopravnejši (še vedno pa se nismo mogli dogovoriti, ali je to mož ali žena)

Nevesta se obvezuje:

  • da bo nevesta zvesta svojemu moži, dokler se ji ne ponudi boljša priložnost
  • da se bo vsaj enkrat mesečno umila
  • da bo možu prala umazane nogavice

Ženin se obvezuje:

  • da bo svojo ženo vedno ubogal, tudi če mu ne bo prav
  • da bo gledal za drugimi dekleti samo takrat, ko žene ne bo zraven
  • da bo skrbel za ženo s sladoledom in čokolado

Pari so si izmenjali prstane in se poljubili, nato pa so med poročno koračnico stopili do matičarja. Ta jim je izdal poročne liste in jih poslal pod obokom iz srčkov, na koncu pa so jih svati spustili skozi dve vrsti in na koncu namesto z rižem poškropili z vodo.

Sklenjena zakonska zveza pod okriljem Sv. Pinetka velja samo do konca kolonije.

Zvečer pa je bil na sporedu še disco večer. Z obleko in glasbo smo se vrnili  70-ta leta, ko je na disco plesiščih kraljevala ABBA. Skupina After7 nas je navdušila s skladbami  Waterloo, SOS, Souper Trouper, Hasta Manana, Honey, Honey, Mamma Mia, Take a chance on me, So long  in mnogimi drugimi.