Zbudili smo se (oziroma so nas 🙂 ) v oblačen dan. Sveže jutranje tempretaure, so bile po dvodnevni vročini kar prijetna sprememba. Dopoldan je minil v ritmu vsakodnevnih obveznosti: jutranja telovadba (brez veze), zajtrk (njami!), pospravljanje sob (kr neki), interesne dejavnosti (kul) in plaža (jupi, jeah, mega, končno!).

V času popoldanskega počitka (ki ga itak nihče ne potrebuje) so skupine pričele z barvanjem pineških zastav, v likovni delavnici pa z barvanjem pineškega stripa. Likovne umetnine so odlično uspele, kar sploh ne preseneča, saj imamo kar nekaj Smrkov in Smrket, ki so izredno vešči z barvicami.

Ker zdaj mineva že četrti dan našega počitnikovanja, so se naše baterije končno napolnile. In čas je že bil, da se začnejo zahtevnejše športne aktivnosti.

Popoldan je minil v znamenju zdravega tekmovalnega duha z vmesnimi intervali vroče krvi. Medskupinske športne igre sta otvorili skupini Kitov in Ork z dvobojem v košarki. Sodelovanje je pomembnejše od zmage, zato tukaj rezultat navajamo zgolj v vednost: Kiti : Orke – 12:9.

Na plaži pa se je odvijal malce bolj precizen šport: medskupinsko tekmovanje v zadevanju cilja. Tu je bil potreben globok vdih, mirna roka in natančen met. Če ti uspe vse troje, potem kamenček pristane v središču talne tarče. Seveda ne gre vedno vse po planu …  V tem so bili vzgojitelji “pravi mojstri”: njihov kamenček sploh ni pristal v tarči ali pa jo je zadel (vendar tarča ni bila prava) … 😉

Večerno prireditev Pineta ima talent, so zaznamovali posebni gostje: Helena Blagne (vzgojiteljica Mateja), Branko Čakarmiš (vzgojitelj Blaž) in Brane Kastelic (vzgojitelj Daniel). Poslušali so naše smrkastične pineške talente in izbrali kar dva zmagovalca: Plesno skupino “Mokre kopalke pri Jurčku” (Meduze) in kitarista Andraža (Bose noge).

Današnja športno zabavna mešanica je odlično vplivala na naše smrkoline – v postelji že sladko spijo.. (mi pa še ne :-P)

Pišemo spet kmalu. LP