Pinesta, d. o. o., z razširjeno ekipo vzgojiteljev in pedagoških vodij že več desetletij med poletnimi počitnicami organizira letovanja za osnovnošolske otroke v obliki ZDRAVSTVENIH KOLONIJ in LETOVANJ. Ekipa skrbi za neponovljive dogodivščine in večne spomine. Po najboljših močeh se trudimo narisati nasmeh na obraze otrok, staršev in vseh SODELUJOČIH. Lepo je, ko vsak prispeva svoj mali košček v ta čudoviti mozaik pineških dogodivščin, spominov in iskrenih prijateljstev, iz katerih so se rodile prenekatere ljubezni in nastale čudovite mlade družine.

Letovanje – druženje z vrstniki – je enkratna priložnost za razvijanje socialnih veščin, krepitev otrokove samostojnosti in samozavesti. Na letovanju se odvijajo različne dejavnosti, od športnih/družabnih iger do ustvarjalnih delavnic, ki otroku omogočajo, da ostaja aktiven, in mu dajo priložnost za večjo ustvarjalnost. Tako spodbujamo in izvajamo zdrav način preživljanja prostega časa otrok.

Za otroke skrbijo vzgojitelji in animatorji, polni energije in izkušenj, z veseljem do dela z otroki, ter pedagoško in zdravstveno vodstvo. Za hrano in namestitev pa poskrbi osebje v letovišču.

Sonce, morje in zahodni vetrovi plemenitijo letoviški morski zrak z aromo borovcev. Vse to je (preverjena) zmagovalna kombinacija za krepitev otrokovega imunskega sistema.

V letovišču so igrišča (košarkarsko, odbojkarsko, nogometno, večnamensko in igrišče za odbojko na mivki), na voljo pa je tudi dovolj prostora za igro v naravi med borovci in igrali. Veliko sonca in sence, daleč od prometnic, otrokom omogoča brezskrbno uživanje.

***POSEBNO OBVESTILO 2017****

V letošnjem poletju bodo v Pineti letovali:
 Otroci iz socialno ogroženih družin s sofinanciranjem občin.
 Otroci, katerih starši si lahko privoščijo plačilo polne cene.
 Otroci z napotnico (ZZZS) iz občin RADOVLJICA, BLED, BOHINJ in GORJE
 Otroci z zdravstveno indikacijo OSTALIH OBČIN (Šk. Loka, Kranj, GVP, Žiri, Železniki, Tržič, Kr. Gora, Žirovnica,Jesenice, Naklo, Šenčur, Preddvor, Cerklje,…) žal zaradi nastalih (nepričakovanih) okoliščin v Pineti ne bodo mogli letovati z napotnico zdravnika…

Dobrodošli